BALANSKURS

Gör en investering i din hunds kropp – börja med balansträning!

Det finns många fördelar med balansträning. Hunden får en ökad bålstyrka, bättre hållning, och kroppskontroll samt stabilare leder. Utöver de fysiska fördelarna, påverkar träningen även hunden mentalt, genom ökad kontroll och kroppskännedom höjs självförtroendet. Oavsett vad man tränar med sin hund, lydnad, agility, bruks, spårar, jagar eller är en aktiv familjehund så är balansbollsträning en effektiv och viktig grund, som stärker kroppen och ökar prestationen. Vid artros, spondylos eller andra ledsjukdomar hos hund är balansträning en viktig del av träningen för att stärka hundens kropp.

Denna kurs passar dig som vill börja träna balansträning med din hund och vill ha en bra och trygg grund att jobba vidare med. Träffen är uppdelad på två tillfällen där det är tänkt att man tränar mellan gångerna. Inga förkunskaper krävs.

Första tillfället:
Vi går igenom grunderna så ni sedan på ett tryggt sätt kan fortsätta på egen hand, hemma eller i vårt gym. Vi går igenom hur du använder äggboll, halvbollar, fitbone och balansdiscar. Ni får sedan ta med er av vad ni har lärt er på första träffen och träna hemma inför nästa träff.

Mellan tillfällena krävs det att ni tränar på balansredskapen, antingen hemma eller hos oss, för att kunna komma vidare i träningen. Det är upp till varje ekipage att välja vilket eller vilka redskap man vill lägga fokus på.

Andra tillfället:
Denna gång går vi igenom det ni har övat på själva och jobbar vi vidare med mer avancerade övningar. Vi lägger stor del av tiden till individuella råd och frågor.

Efter avslutad kurs, med aktivt deltagande och tränande, erhålls ett diplom.

Håll utkik efter nya datum!

Denna kurs går även bra att boka om ni vill gå som grupp (minst 3 personer). Tid och datum efter vad som passar just er.

Pris: 750:-
Två kurstillfällen

Datum:
Håll utkik efter nya datum!

Vi bjuder på kaffe/te och hembakat!