FRISKVÅRD & BALANS

Kursen för dig som vill ha kunskap om hur friskvård fungerar, vad det är bra för och hur du kan hjälpa din hund att komma i bra form med enkla medel. Och för dig som vill börja träna balansträning med din hund och vill ha en bra och trygg grund att jobba vidare med.

Kursen startar med en föreläsning om friskvård där vi går igenom vad det är, vad som är bra att tänka på, vilka förutsättningar olika hundar har och hur du ska arbeta med detta. Samt vad som är bra att tänka på vid olika kroppsliga åkommor, som tex artros, ed och hd. 

Vi pratar om balansträning och andra viktiga övningar som är bra att ha med sig i hela hundens liv. Vad som är bra att tänka på för unghunden, den aktiva jakt/tävlingshunden – och även för den största gruppen – familjehunden. Det finns många fördelar med balansträning. Hunden får en ökad bålstyrka, bättre hållning, och kroppskontroll samt stabilare leder. Utöver de fysiska fördelarna, påverkar träningen även hunden mentalt, genom ökad kontroll och kroppskännedom höjs självförtroendet. Oavsett vad man tränar med sin hund, lydnad, agility, bruks, spårar, jagar, leker med grannens hund så är balansträning en effektiv och viktig grund, som stärker kroppen och ökar prestationen. Vid artros, spondylos eller andra ledsjukdomar hos hund är balansträning en viktig del av träningen för att stärka hundens kropp.

En stark kropp minskar risken för skador. Och framför allt är balansträning väldigt roligt och givande för dig och din hund.

Alla deltagare får prova på olika balansredskap. Vi visar olika övningar som är lämpliga för alla hundar men även råd som passar just din hund och era mål.


Pris: 600:- (per ekipage, dvs en person med en hund)
Antal deltagare: 6 st
Tid: ca 2h

Nästa kurs:

6 platser
Anmälan är bindande och görs via vår webshop

Obs! Pris är per ekipage, dvs en hund och en deltagare.

Denna träff går även bra att boka om ni vill gå som grupp (minst 3 personer). Tid och datum efter vad som passar just er.
 

Pris: 600:-

Datum: 
18.30-20.30

Vi bjuder på kaffe/te och fika
 

Bilderna nedan visar ett exempel på hur rätt träning stärker din hund på ett sunt sätt!