Mimmi Jordell med Wikid & Lycka 

17.11.2020

Info kommer inom kort 

Hej,

Jag heter Mimmi och har i dagsläget fyra hundar. Två arbetshundar - Lycka (schäfer) och Wikid (working kelpie), samt två sällskapshundar - Needy och Karamell.

Lycka och jag arbetar tillsammans i Hemvärnet. Jag är hundförare och Lycka är patrullhund. Lycka tränas och tävlas även i Bruks Spår och vi har deltagit på SM för Patrullhundar. Hon fyller 8 år i juni 2021.

Wikid är i mars 2021 två år gammal och har tävlat i Startklass Lydnad med godkänt diplom. Vi tränar aktivt inom lydnad, spår och vallning. Tanken är att Wikid ska utbildas till patrullhund under kommande år och sedan börja gå i tjänst år 2022. Utöver våra främsta satsningar lydnad och patrullhund så tränar vi även agility, WP, drag och vallning mot ett godkänt Vallhundsprov.

Needy och Karamell är två chihuahuaor, 3 år samt 1,5 år. Karamell kommer att ställas ut så fort möjlighet ges, och kommer troligen att ha en kull valpar inom ett par år. Needy har patella luxation och lever ett härligt liv som aktiv sällskapshund.

Det är med stor tacksamhet jag får ta del av Emmy Hundgymmets kunskap och behandlingar för mina hundar. Under 2020 som Emmy har underhållit mina hundars kroppar har vi inte haft några skador alls. Jag tror stenhårt på förebyggande friskvård samt regelbundna kontroller!

Lycka som börjar bli senior är verkligen i stort behov av regelbunden stärkande träning. Och Wikid som är en väldigt aktiv, livlig och stark hund behöver det där lilla extra för att inte sträcka sig eller dra på sig några andra onödiga skador.

Se gärna våra bilder på vad vi tillsammans med Emmy åstadkommit under 2020, och ännu bättre kommer det bli 2021!

(Och om du vill lägga till):

Mål, stort som smått, 2021

- Att bibehålla rörlighet, flexibilitet och styrka hos Lycka

- Om Covid tillåter - starta på ett Patrullhunds-SM med Lycka

- Två väl genomförda Hemvärnsövningar med Lycka

- Godkänt anlagsprov för patrullhund med Wikid

- Godkänt slutprov för patrullhund med Wikid

- Start och uppflytt Lydnadsklass 1 med Wikid

- Start och uppflytt Lydnadsklass 2 med Wikid

- En välbehållen frisk hälsa hos Wikid

- Att ha riktigt roligt på vägen, och lära mig massor