GYMMET

Gymmet kan bokas för att träna din hund med eller utan hjälp av en instruktör/tränare. För oss är det viktigt att vi finns tillgängliga på plats även om du väljer att träna själv, för att du och din hund ska känna er trygga med er träning. Vi finns där för att hjälpa er och svara på frågor. Första besöket går vi igenom redskapen i gymmet och hur man använder de på ett effektivit och korrekt sätt och anpassar träningen efter era mål. 

Gymmet finnas att boka för självgym. Man köper då gymkort på abonnemang och bokar sina tider via internet. Gymmet är öppet 06-22 måndag till söndag, vill man boka tider utanför detta går det bra att maila info@hundgymmet.se. Se aktuella priser här.

Här finns ett löpband, cavalettihinder och balansbollar av olika slag samt en vibrationsplatta. Vibrationsträning finns att läsa mer om HÄR. 

Löpband
Vårt löpband är av märke "FitFurLife", marknadens mest specialiserade och utvecklade band för hund. Sidogallren gör att hunden känner sig trygg och den öppna fronten gör att hundens vilja att gå framåt främjas. Det ger bästa resultat både för muskler, endorfiner och för arbetssätt. Löpbandet ger en mångsidig träning som gynnar hela hundens fysik samtidigt som det stimulerar dess psyke och självförtroende.

Löpbandsträning ersätter inte de vanliga promenaderna men är ett väldigt bra komplement i träningen.
Några exempel på när löpbandsträning används:
 - Konditions- och muskeluppbyggnad
 - Viktnedgång
 - Halt underlag eller alldeles för varmt utomhus
 - Skadad matte/husse som inte kan motionera hunden som vanligt
 - Under rehab (träningsplan läggs av fysioterapeut)
 - Hunden kan inte springa lös, men behöver röra på sig​​​​

Genom funktionerna uppförs- och nedförsbacke kan man välja att avlasta/belasta olika delar mer eller mindre.
Löpbandet har en svikt i underlaget som tar bort/reducerar stötar på hundens leder under träningen och  sliter inte på hundens tassar.

Balansboll
Det finns många fördelar med att träna med balansbollar. Hunden får en bättre bålstyrka och kroppshållning, bättre kroppskontroll samt stabilare leder. Utöver de fysiska fördelarna, påverkar träningen även hunden mentalt, genom ökad kontroll och kroppskännedom höjs även självförtroendet.

Cavaletti
Cavaletti är små, låga hinder där höjden och längden anpassas efter hundens storlek. Här tränas benens alla leder och muskler samt ryggen och bålens muskulatur. Det är även en bra koncentrations- och koordinationsträning.

Oavsett vad man tränar med sin hund, lydnad, agility, bruks, spårar, jagar eller endast går promenader, så är träningen i gymmet ett mycket bra komplement som stärker hunden och ökar prestationen. 

En berättelse från en av våra självgymmare